
تقویت پایه های مالی در قانون نهم جمعیت این چنین آمده است: «منابع مالی جمعیت، کمکهای اعضاء و حامیان آن می باشد»؛ کسی به عنوان عضو حقیقی جمعیت است که در راه تعالی اهداف جلسات قدم بردارد چه مسافر و چه همسفر. چنین کسی آموزش می گیرد و با حس آلوده در مسائل مالی مشارکت نمی کند و این است که باعث استحکام پایه های مالی می شود.
موضوع کارگاه آموزشی: استحکام پایه های مالی
استاد: مسافر سفر دوم علیرضا
تاریخ: چهارشنبه 1402/1/16
در ابتدا قبولی طاعات و عبادات همه عزیزان را از خداوند منان خواستارم. انشاءاله با درک ماه مبارک رمضان بتوانیم بهره لازم را از این ماه مبارک ببریم.
ما می توانیم از دو منظر به موضوع امروز بپردازیم. یکی استحکام پایه های مالی در خانواده و دیگری استحکام پایه های مالی در تشکیلات سروج.
جهالت ها و دانسته های غلط ذهنی در همه مقوله ها، از جمله مسائل مالی برای ما آسیب زا بود. خیلی وقت ها ملاک ما چشم و هم چشمی و حس آلوده و خودبرتربینی بود و برای همین دست به هر کاری می زدیم تا پولی به دست بیاوریم و به خواسته خود برسیم و از آنجا که هدف ما خالی از بار معنوی، بار اخلاقی و بار ارزشی بود، مسیرهایی هم که برای رسیدن به آن انتخاب می کردیم قطعاً از جنس ضدارزشی بود.
مصرف کننده، برای اینکه بتواند چند کار بکند تا به این خواسته ها برسد، حاضر بود مواد بیشتری مصرف کند. یا خانواده از هر طریقی مثل فشار به مرد خانواده و ... فقط می خواست به خواسته خود برسد و نمی دانست دارد چه آسیبهایی به خانواده وارد می کند.
تقریباً اغلب ما عقل معاش نداشتیم، یعنی زندگی خود را عاقلانه مدیریت نمی کردیم و به همین دلیل با مشکلات مالی مواجه می شدیم و این قضیه در مسائل عاطفی و خانوادگی تأثیر منفی می گذاشت و باعث تنش و دعوا و درنتیجه دوری بین اعضای خانواده می شد.
بُعد دیگر استحکام پایه های مالی در تشکیلات سروج است. اگر پایه های تشکیلات سروج را مثلث در نظر بگیریم، یک رأس آن سرمایه انسانی، رأس دیگر، دانش مربوط به مقوله اعتیاد و رأس سوم، پایه های مالی است. زمانی سرمایه انسانی تولید می شود که از لحاظ دانش و پایه های مالی قوی باشیم. چون بدون اینها تمرکزی برای انتقال دانش مربوط به بیماری اعتیاد به افراد نیست و تشکیلات نمی تواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد و این باعث لرزان شدن پایه های تشکیلات می شود.
برای تقویت پایه های مالی دو دیدگاه وجود دارد. دیدگاه اول، دانایی و دیدگاه دوم، جهالت است. دیدگاهی که ما را به سمت ازدیاد و گسترش مالی از هر طریقی می برد ناشی از جهالت است و گاهی هم این جهالت انسان را به سمت بی تفاوتی می کشاند و با توجیه اینکه «پول چرک کف دست است» شخص دچار بی مسئولیتی می شود و از کسب درآمد حلال طفره می رود و در هر دو صورت در بی تعادلی هستیم.
اما دیدگاه دانایی نسبت به تقویت پایه های مالی در قانون نهم جمعیت این چنین آمده است: «منابع مالی جمعیت، کمکهای اعضاء و حامیان آن می باشد»؛ کسی به عنوان عضو حقیقی جمعیت است که در راه تعالی اهداف جلسات قدم بردارد چه مسافر و چه همسفر. چنین کسی آموزش می گیرد و با حس آلوده در مسائل مالی مشارکت نمی کند و این است که باعث استحکام پایه های مالی می شود.
نکته قابل اهمیت در این راستا این است که مبلغ در مشارکت مهم نیست، مهم این است که همه اعضاء نسبت به توان مالی خود شرکت داشته باشند، چون مشارکت جمعی مهم است و در واقع به یک ید واحده برسیم. یعنی تمام اعضاء یک دست شوند. وقتی حس آلوده نباشد و تمام اعضاء با رضایت قلبی این کار را انجام دهند، قطعاً برکت به همراه دارد. چیزی که با اجرای صریح بند 9 قوانین ما از الگوهای جلسه دیده ایم.
از زاویه مبحث امروز، تمام تلاش خدمتگزاران سروج این است که حس آلوده در مسائل مالی دخالت نداشته باشد، زیرا برکت را از بین می برد. برکتی که ما در ساخت و پیشرفت باور نکردنی این ساختمان با تمام وجود لمس کردیم. چون حتی در همان زمان هم که نیاز مالی شدید وجود داشت، کمکهای مغرضانه افراد برای رسیدن به خواسته ها و اهدافشان، قبول نمی شد و این دقت نظر و ریزبینی ها باعث ساخت و بنای این ساختمان شد و پایه های مالی را استحکام بخشید.
برای رسیدن به استحکام پایه های مالی چه در خانواده و چه در تشکیلات سروج، باید به این نکات ظریف و مهم توجه داشته باشیم و بدانیم تشکیلاتی که بر روی این پایه های مستحکم بنا شود، پایدار و ماندگار خواهد ماند و با هر بادی به خود نمی لرزد.
یکی از مبانی استحکام پایه های مالی کمک بدون هیچ چشمداشت است. یعنی اگر ذره ای چشمداشت باشد، هیچ حرکتی در راستای تعالی اهداف جلسات برنداشته ایم. هرگونه کمکی از طرف اعضای جلسه در حین ساخت ساختمان، اگر با ذره ای چشمداشت همراه بود، از طرف تفکر سروج قبول نمی شد. زیرا تفکر سروج با تجربه به این رسیده است که آرامش در مال بابرکت است و گره پشت گره باز می شود. و قطعاً مال با حس آلوده باعث گره کور می شود و گره روی گره می آید.
یکی از خروجی های ارزشمند تفکر درمان، رسیدن به آرامش است. برکت فقط مالی نیست، مدیریت درآمدی که می توانیم با آرامش در مواقع بحرانی در زندگی تجربه کنیم خودش یک برکت است. آرامش یعنی بتوانیم راه حل باز کردن گره های زندگی را یاد بگیریم و خودمان انجام دهیم و فقط در سایه آرامش می توانیم آنچه را می آموزیم کاربردی کنیم و اگر پایه های مالی تشکیلات مالی استحکام لازم را نداشته باشد، آرامش از دست می رود و این جای امنی که الان بدون دغدغه نشسته ایم، در سایه آرامش و برکتی است که با تلاش دسته جمعی همه اعضاء به وجود آمده است.
چه در خانواده و چه در تشکیلات دست در دست هم پایه های مالی را مستحکم کنیم و به زندگی سالم و همراه با آرامشی که حق واقعی و طبیعی هر انسانی است برسیم.
دوستانی که در این زمینه مشارکت نمودند:
مسافران: کیانوش- امید- آرش- احسان- عباس علیخاصی- ابراهیم- حسین ویلا-
همسفران: شاکرین- مکری- باقری2-
مسئول کارگاه آموزشی:
مسافر سفر دوم حسین
مسئول نظم کارگاه آموزشی:
مسافر سفر دوم میثم
دیدگاهها
صدها برابر برداشت کردم.
یقین دارم روزی برسد که این تفکر، بواسطه سرمایه هایش،فراگیر عالم شود.
تشکر فراوان از استاد و تیم پرتلاش و قدرتمند سایت سروج.
سپاسگزارم از کمیته آموزش و استاد بزرگوار ،انشاالله که برکت در هر موضوعی شامل حالمان گردد.